Main Image

Arthur Road

The remodelling of this period house allowed us to create a large open plan kitchen / dining / family area that “opened up” onto the rear garden. The Works consisted of two key moves, a single storey rear extension with a frameless glazed link between it and the main house and the “dark wooden box” that hides a number of practical uses including the utility and study areas.

The elegant minimal appearance required the removal of a number of existing structural walls and “hiding” existing walls and all of this has been carefully concealed so that the overall space feels as one and the difference between extension and existing is hidden. The distinctive¬† “dark wooden box” provides an exciting feature that contrasts with its surroundings and gives a sense of character to the overall feel of the space

Planning permission for a loft conversion was achieved including an extension to the roof within this Conservation area.

The Works included the garden with its linear pond and elegant fencing.

Status: Project completed