Main Image

Bereweeke Rd

Our client needed a home for a family with 7 children. After looking at various options they purchased a 1930′s house that needed work. The previous owners had got planning permission for a two storey side extension before relocating. As this was still not big enough and whilst working to a tight deadline, we developed the concept of designing a ‘new’ house around the original building fabric.
This was planned in 2 phases, with the additional 2 storey space to the rear secured under permitted development rights, allowing a quick start on site, followed by a planning consent that combined the existing consents along with the remodelling of the front into one coherent design for a “new” 8 bedroom family house.
Now the large and bright living and entertaining spaces are opening up to the south-facing garden. Following the slope of the site we stepped the floor level down to the rear of the house, providing both privacy from the road and a spacious 3m height to the main family areas. An 8m long atrium space with the steel timber and glass staircase is the new heart of the house, around which the first floor bedrooms are organised.

Status: Project completed