Main Image

Burford

Tucked away, off the high street in the picturesque town of Burford in West Oxfordshire, this project is for 4 contemporary town houses within a historic courtyard setting. The site was currently occupied by a redundant office building and the scheme represents an innovative reuse of the site.

The 4 x 3 bedroom houses form a short terrace and work within the historic neighbouring buildings to retain the character of the area. We have taken a traditional building form with its gabled roofs and a traditional palette of materials, including local cotswold stone, and fashioned them in a contemporary manner to create these exciting new dwellings.

The houses provide generous contemporary accommodation arranged over 3 floors. To take advantage of the change of level across the site, the courtyard gardens to the rear are at first floor level, with a light-well bringing light into the bedrooms below.

 

Status: in planning.