Main Image

Carterton

The scheme is for a short terrace of 3 dwellings in the Cotswolds, that fits within the tight guidelines of the local planing authority and addresses the concerns raised about a previous scheme that had been refused.

The dwellings seek to provide generous living accommodation and this has in part been achieved impart by reconfiguring the roof shape and having an “interlocking” staircase design. This allows for improved room sizes throughout the dwellings as the accommodation can be shared into the loft level.

The scheme proposes the use of a natural slate roof that extends around the sides and provides vertical cladding to the gable ends of the dwellings. The walls will be in two types of brick with a darker brick forming a plinth and linking to the low boundary walls and a lighter brick that “picks up” the tone and colouring of the local stone.

 

Status: In planning