Main Image

Chilbolton Avenue

The original brief to extend the rear of this 1950s detached house developed into the complete remodelling of the house and to also unify the various previous additions.

The key move was the creation of a new centre to the house with the existing staircase revamped to connect the new spacious halls that open views through the house and reorganise the living spaces around them.

The ground floor now opens up fully into the garden with the large kitchen / dining space set at the lower patio level and with a generous 3m floor to ceiling height. This is separated by a double sided log burner from a new living area set at the original higher ground floor level.

The first floor extension accommodates the new master bedroom and ensuite which benefits from the tall raking ceiling that follows the new mono pitch roof.

Externally this is expressed by a dynamic timber soffit that along with the large scale glazing and timber cladding creates a contemporary extension that compliments the existing house.