Main Image

Evelyn

The proposal was for new residential accommodation to this former pub located on a prominent triangular inner London site. A three storey side extension and a new second floor that “wraps” around the existing building provides six new 1 & 2 bed flats in addition to the existing retail unit and church hall, creating a truly mixed use scheme.

The use of corner windows, the raked parapet line and the diagonal joints in the cladding emphasises the front “corner”, a reflection of the plan shape of the building, as well as the movement of the speeding traffic going past. The rear white block on Evelyn Street gives a visual counter point to this and a reference back to the original building.

The scheme shows how new and old can coexist together, enhancing each other in a single united entity.

Status: Completed