Main Image

Fordington Av

From the outset of this project, we have drawn parallels with modern architecture dating from the 1930′s, the time this semi detached house was built and have explored how these two different styles could coexist.

The result is an extension that both in plan and elevation revolves around interlocking forms. A “side strip” that extends along the drive and curves around to create a study area to the rear. And a “wrap” over the top, that frames views into the garden from the main living area and kitchen behind. These “elements” are separated from each other by a tract of clerestory glazing.

This allows us to create within an “open plan” space a series of different areas of varying character, height and material, each responding to its particular use and function.

Status: Project completed.