Main Image

Greenhill Road

A rare opportunity to reconfigure a house untouched since being built by the previous owners in the 1950’s.

It was agreed to keep the street front in keeping with the original dwelling, although a new double height glazed front entrance signals what is to come.

A feature staircase will wrap its way up through the house into the new master bedroom in the loft and bringing light back down into the heart of the house. The hallway will then extend and step down into a rear extension with a large kitchen / dining area. The angled rear facade focuses ones view out into the garden beyond.

The various elements of the project – rear extension, 2 storey side extension and remodelled roof – will be unified within a carefully chosen palette of materials, which become more expressive as one goes to the rear of the house. With the rear elevation becoming a contemporary facade articulated through a series of complimenting layers.

The proposal will double the size of the house and become an exciting contemporary dwelling and achieves this whilst maintaining its setting within the streetscape and without impacting the neighbours.

 

Status: On site