Main Image

Greenhill Road 2

Following the bold extension to the front, a couple of years later a rear extension was added to open up the kitchen dining area with a new 3.1m high space fully glazed towards the garden. The central “wall”, clad in the old floor boards, creates an eye-catching feature, which zones the otherwise open plan space. It houses full height kitchen units and appliances on one side and acts as a giant family notice board on the other side. The u-shaped kitchen has a slot window as one of its splash backs and a new breakfast bar with views into the garden over the dining area.

Externally the appearance and materials now tie up the front and the back. Vertical oak cladding, between the full height glazed units, also wraps around the corner to hide the side door. Eternit panels clad the parapet and extended side wall, as well as the now insulated existing side wall. The new timber deck connects the outside with the industrial parquet inside.

Status: Project completed