Main Image

Milverton Road

The brief called for a large bright open-plan kitchen / dining / family space to replace an existing conservatory and a series of smaller rooms. However the real challenge was how to create this with a north facing garden and whilst retaining the existing garage to the side of the house.

The solution was to focus the design on a new patio / seating area formed by remodelling the garage and incorporating it into the rear extension, and then combining this with high level windows and rooflights along with the large sliding doors to bring the natural light in from a variety of aspects.

A feature bulkhead gives an exaggerated perspective to the route through the space and provides a link from the existing out into the garden but equally back through into the original house.