Main Image

Trafalgar

We have approached the design for the additional floor to this inner city office, as about how to “add the next chapter” to this building’s story.

The concept is for the continuation of the existing mansard that “wraps” itself up from the rear courtyard elevation and then “opens up” with views over the roofscape of Winchester. This “open” elevation is well set back from Trafalgar Street to minimise any impact when viewed from the surrounding streets. The design addresses the dual nature of the building as well as of the site context, but provides an exciting solution to create the additional office space. The proposal “steps back” when it extends behind the Listed Building to reduce any impact and with their glazed screens, forms a visually light backdrop that enhances the setting of the Listed Building .

Status: In Planning