Main Image

Whiteshute 2

A number of years after completing the remodelling of the original chalet bungalow, the client approached us again to further extend the roof into a full first floor, providing 4 full sized bedrooms along with a family bathroom and ensuite. And so create the much-needed accommodation for their growing family.

Keeping to the materials used within the first build, the first floor is articulated as a vertical slate clad “box” offset from the timber and render ground floor. The front has a more formal appearance with the first floor set back, whereas the rear cantilevers to create an exciting framed view overlooking the garden.

Windows in the new first floor are set back and deep reveals lined with timber create depth and shadow to the overall composition.

 

Status: completed.